Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Sanne:

  Sanne

  Verzorgende C
  Eigenschappen van Sanne:

  Mijn naam is Sanne en ik werk als verzorgende C in een zorgcentrum. Ik regel dat onze bewoners op tijd hun medicatie krijgen, meet de bloeddruk, polsslag en neem de temperatuur op. Daarnaast zorg ik dat de bewoners gewassen worden en hun bed iedere dag is opgemaakt.

  Vroeger heb ik de kappersopleiding gedaan, maar dat was niks voor mij. Uit een beroepskeuzetest bleek wat ik zelf al voelde, namelijk dat mijn hart in de zorg ligt. Ik koos in eerste instantie voor de opleiding tot helpende. In die functie ga je aan de slag met verzorgende taken, zoals helpen bij het opstaan, aan- en uitkleden, persoonlijke verzorging en helpen bij eten. Ik was toe aan wat nieuws en volgde de verzorgende C opleiding. Mijn doel is om me uiteindelijk verder te ontplooien tot verzorgende IG. Dan mag ik ook medicijnen toedienen, wonden verzorgen en cliënten geestelijk begeleiden. Het is fijn dat mijn werkgever deze mogelijkheid biedt.

  Ik heb een leuke en afwisselende baan. Geen dag is hetzelfde. Ik krijg veel terug van de dementerenden waar ik mee werk. Soms krijg ik te maken met agressie. Dat neem ik de cliënt niet kwalijk, want dat hoort bij de ziekte. Als ik een bewoner een aai over de wang geef en er verschijnt een glimlach op het gezicht, dan voelt dat heel erg goed. Dat weegt niet op tegen de agressie die ik af en toe meemaak.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy