Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Sanne:

  Sanne

  Wijkverpleegkundige , 32 jaar
  Eigenschappen van Sanne:

  Ik dacht altijd: de zorg is vies. Maar het heeft me echt gegrepen, het is zo’n mooi beroep. Ik heb eerst de opleiding toerisme gedaan. Dat was leuk, maar in de zorg kan je echt het verschil maken voor mensen.

  De thuiszorg is heel creatief werk. In een ziekenhuis heb je een kast met alle mogelijke, maar die heb je thuis niet. Dan zoek je met de dingen die je wel hebt naar een goede oplossing.

  Met dit werk kom je ook in crisissituaties terecht. Laatst werd ik gebeld door een huisarts die me vroeg langs te gaan bij een zorgmijder. Die vrouw had al veel eerder zorg nodig, maar ging niet naar een arts. Ik kwam in een heel vervuild huis. Ze kon niet meer van de bank komen. Haar dochter was er, maar was heel erg overspannen. Ook zij kon eigenlijk niets meer. De vrouw mankeerde heel veel. Ik heb wondverpleging en de huisarts gebeld, met haar dochter gekeken wat er moest gebeuren, vrijwilligers ingezet… Mevrouw is thuisgebleven en daar uiteindelijk gestorven. Ze wilde niet naar een ziekenhuis. Dat respecteer ik. Dan zorg ik dat iemand thuis de zorg krijgt die nodig is.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy