Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Hanneke:

  Hanneke

  Klinisch neuropsycholoog , 46 jaar
  Eigenschappen van Hanneke:

  Ouderen hebben een heel levensverhaal. Ze hebben hun leven georganiseerd zoals zij dat willen, maar worden dan geconfronteerd met een hersenaandoening. Ik vind het mooi dat ik hen dan kan ondersteunen. Ik kan helpen dat ze hun leven zo veel mogelijk kunnen blijven leiden zoals zij dat willen.

  Mijn werk is nooit saai. Mensen kunnen mij niet altijd vertellen waarom ze agressief of somber worden. Het is voor mij een puzzel om daarachter te komen. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar wat iemand belangrijk vindt, wie hij voor zijn ziekte was en wat diegene nodig heeft. Iemand kan gewend zijn zelf te kiezen wanneer hij rookt of drinkt. Ik kijk dan met medewerkers wat we daarin voor hem kunnen doen. Of ik bedenk hoe we kunnen zorgen dat cliënten die hier zitten goed samen kunnen wonen op een afdeling.

  Als ik oud ben of om een andere reden zorg nodig heb, dan hoop ik dat er mensen zijn die voor mij willen zorgen. Die mij willen ondersteunen om mijn leven zo veel mogelijk te kunnen blijven leven zoals ik dat wil. Dat mensen met hart voor mij zorgen en mij willen leren kennen, ook wie ik ben geweest. Dat doe ik nu voor anderen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy