Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Senne:

  Senne

  Klinisch psycholoog , 34 jaar
  Eigenschappen van Senne:

  Als klinisch psycholoog behandel ik mensen met hele complexe problematiek. In totaal heb ik 56 eigen cliënten en zo’n 30 die ik op afstand superviseer. Sommigen van hen zie ik maar twee keer per jaar omdat andere behandelaars de behandeling uitvoeren. In dat geval instrueer ik een team, die mijn taken waarneemt. Ook dat is onderdeel van mijn werk.

  Als het nodig is, begeleid ik iemand veel intensiever. Sommige cliënten vergeet je nooit weer. Ik hielp bijvoorbeeld eens iemand met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis (dissociatieve identiteitsstoornis). Mensen kennen dit vanuit de films, maar in de praktijk ziet het er heel anders uit. De eerste gesprekken met deze mevrouw verliepen heel bijzonder, omdat ik niet doorhad dat ik met verschillende persoonlijkheden sprak. Sommigen waren heel vriendelijk, anderen niet. Elke persoonlijkheid had ook weer toegang tot een ander deel van haar geheugen. Sommigen hadden zelfs een handschrift.

  Langzaam maar zeker probeerden we al die persoonlijkheden van elkaars bestaan op de hoogte te brengen. Op die manier creëerden we wat eenheid in het hoofd van die mevrouw, zodat ze weer een trui kon kopen, of naar de bioscoop kon. Eerder lukte niet, omdat er in een klerenwinkel wel acht of tien stemmen door haar hoofd spookten. Een prachtige behandeling die we na drie jaar hebben afgesloten.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy