Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Gijs:

  Gijs

  Verzorgende IG
  Eigenschappen van Gijs:

  Via een omweg ben ik in de zorg terecht gekomen. Als 16-jarige had ik nog geen idee wat ik wilde gaan doen. Mijn vader zat in de sector techniek, mijn moeder (en ook haar moeder) in de zorg. Ik besloot te kiezen voor techniek.

  Op school werd er, ter voorbereiding op je vervolgopleiding, een scholenmarkt georganiseerd. Daar trof ik bij een informatiestand een deelnemer die zo bevlogen vertelde over het werken in de zorg, dat ik er echt door werd gegrepen. Wat mij vooral aan haar verhaal aantrok was het sociale aspect. Ik heb het roer omgegooid en kon in het vierde jaar van mijn VMBO-t nog switchen naar zorg. Daarna heb ik op het MBO Amersfoort een opleiding gedaan als Verzorgende IG. Al tijdens mijn opleiding merkte ik dat de sector steeds beter bij me ging passen.

  Nu ik een baan heb wordt dat alleen maar bevestigd. Ik heb het er erg naar mijn zin door de sfeer, het werken met collega’s, het werken in een team. Ik heb gemerkt dat ik plezier haal uit het motiveren van mensen. Indirect benut je dat ook bij het helpen van mensen met een specifieke zorgvraag. Het boeit mij te weten waarom mensen iets denken en besef mij dat mensen daardoor op een bepaalde manier reageren. Een boeiende werkomgeving.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy