Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van André:

  André

  Medewerker Welzijn , 57 jaar
  Eigenschappen van André:

  Ik stond een tijdje geleden bij het dierenpark hier op het terrein, toen een vrouw mij aansprak. Haar moeder lag op sterven en keek vanuit haar kamer uit op de dieren. Ze had gezegd dat ze zo graag nog eens een schaap zou aaien. Die dochter vroeg of ik iets voor haar moeder kon betekenen. Toen heb ik een schaap opgepakt, ben ermee met de lift naar haar kamer gegaan en heb het schaap bij haar op bed gelegd. Die vrouw bloeide echt even op, ze vond het zo leuk om nog een keer een schaap te kunnen aaien. Een dag later overleed ze.

  Ik ben pas sinds een paar jaar medewerker welzijn, daarvoor werkte ik als activiteitenbegeleider in de psychiatrie en daar weer voor was ik postbode. Ik ben altijd dienstbaar geweest. Als postbode deed ik tussendoor wel eens een boodschap voor iemand die dat nodig had, ook al mocht dat officieel niet.

  Het mooie van mijn werk is dat ik mensen blij mag maken. Soms neem ik ze mee naar de bingo, een andere keer gaan we een stukje wandelen. Het is maar net waar zij zin in hebben. Dat zij zo genieten, daar geniet ik ook van.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy