Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Bart:

  Bart

  Leerling wonen , 34 jaar
  Eigenschappen van Bart:

  Ik ben bijna klaar met de interne opleiding. Vier dagen in de week werk ik, de vijfde ga ik naar school. Mijn opleiding wordt betaald door de organisatie waar ik werk.

  Voordat ik in de zorg kwam werken, zat ik 13 jaar in het onderwijs. Ik heb de overstap gemaakt omdat ik een zwak heb voor mensen met een beperking. Ze zijn puur en eerlijk en genieten heel erg van kleine dingen. Ik was laatst bijvoorbeeld mee op bewonersvakantie. Dan eet je samen met een bewoner een ijsje. Een andere keer drink je een bakje koffie in de ochtend, breng je iemand een ontbijtje op bed of ga je een stukje lopen met de rolstoel. Die individuele aandacht maakt het werk zo leuk. Je ziet cliënten genieten, dat is heel leuk. En daar is bij deze mensen niet veel voor nodig.

  Wat ik nu verdien in de zorg, is inderdaad minder dan wat ik in het onderwijs kreeg. Maar het plezier dat ik daarvoor terugkrijg is het zeker waard.”

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy