Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Margriet:

  Margriet

  Specialist ouderenzorg i.o. , 30 jaar
  Eigenschappen van Margriet:

  Specialisten ouderengeneeskunde zijn uniek in de wereld. Onze vakgebied zit tussen de huisarts en het ziekenhuis in en richt zich op ouderen en kwetsbare chronisch zieken. Het mooie aan dit werk vind ik dat je echt een verschil kunt maken met je kennis en kunde.

  In het laatste gedeelte van het leven is de grootste meerderheid van de patiënten buiten bewustzijn. Dat regelt je lichaam zelf. Op zo’n moment observeer je als arts iemand om te zien waar je verschil kunt maken. Daarvoor gebruik je niet je handen of apparatuur, maar kijk je heel goed. Als een patiënt bijvoorbeeld een beetje fronst, heeft hij vaak pijn. Sommigen bewegen onrustig en zijn misschien verward. Ik bedenk op zo’n moment interventies, zodat iemand op een ontspannen manier afscheid kan nemen van het leven.

  Daarnaast houd ik me natuurlijk niet alleen met stervende mensen bezig. Door kleine, creatieve aanpassingen of interventies te plegen maak ik verschil in de kwaliteit van leven van ouderen. Soms bedrijf ik echt geneeskunst in de puurste vorm. Iemand die 90 is met diabetes, nierfalen en zere voeten, wil misschien niet meer naar het ziekenhuis om een scan te laten maken. Als specialist probeer ik op zo’n moment met mijn handen, oren en ogen een diagnose te stellen om iemand toch te helpen. Dat vind ik heel leuk.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy