Informatie over het coronavirus
Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Was vaker je handen.
Actuele informatie vind je op Rijksoverheid.nl/coronavirus.

Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Bertina:

  Bertina

  Begeleider B , 25 jaar
  Eigenschappen van Bertina:

  Mensen denken dat dit werk loodzwaar is en soms klopt dat ook. Er zijn zeker vervelende momenten, maar dat is niet het hele verhaal. Tegenover iedere negatieve ervaring staan er 20 positieve.

  Ik werk al vanaf mijn 17e in de gehandicaptenzorg. Eigenlijk kwam ik er toevallig in terecht. Het werk was ook zeker geen liefde op het eerste gezicht. Mijn eerste groep was meteen erg extreem. Uiteindelijk heb ik toch doorgezet en ben ik erin gegroeid.

  Ik heb geleerd dat je kunt zorgen voor kleine geluksmomentjes die een hele grote impact hebben. Zo kan je iemand met een liedje, kop koffie of een knuffel echt gelukkig maken. Geluk zit in kleine dingen. Door deze ervaring kan ik zelf ook meer genieten van kleine momenten, zowel thuis als op mijn werk.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy