Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Carolyn:

  Carolyn

  Psychotherapeut
  Eigenschappen van Carolyn:

  Als psychotherapeut werk ik in een multidisciplinair team met collega’s die zich vanuit verschillende opleidingen en expertises inzetten voor cliënten met depressies en angsten.

  Naast psychotherapeut ben ik EMDR-practitioner en psychotraumatherapeut. EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. In 2008 ben ik begonnen als basispsycholoog. Behandeling van cliënten met complexe psychische klachten, waar je als psychotherapeut voor wordt opgeleid, is voor mij uitdagender dan de basiszorg die een psycholoog verleent. Binnen het ziekenhuis zijn genoeg doorgroeimogelijkheden. Ik heb hier gebruik van gemaakt door de vierjarige studie Psychotherapie te volgen. Daarna heb ik aanvullende cursussen gevolgd om EMDR-practitioner en psychotraumatherapeut te worden, waardoor ik beter in staat ben cliënten met PTSS (Post Traumatische Stressstoornis) te behandelen.

  Het geeft een goed gevoel als de behandeling zijn vruchten afwerpt en cliënten zeggen dat ze zich beter voelen. Je merkt dat ze weer dingen durven op te pakken, nachtmerries afnemen en ze minder herbelevingen hebben. Vaak zie je dan ook dat ze minder moe zijn en andere klachten, zoals prikkelbaarheid, afnemen. Ik zie ook aan hun uitstraling en houding of ze zich beter en gelukkiger voelen. Als een cliënt het normale leven weer oppakt, eventueel weer kan werken en we de behandeling succesvol kunnen afsluiten, voelt dat voor mij als een kroon op mijn werk.

  Ik behandel cliënten die fors gehinderd worden door trauma’s die ze in hun leven hebben opgelopen, zoals seksueel of fysiek geweld. Als ze na de behandeling het leven weer aan kunnen en een stuk gelukkiger zijn, dan doet dat veel met me en word ik even stil. Dat zijn momenten waarop ik me realiseer dat ik een dankbaar beroep heb, waarin ik een stuk mee mag lopen met mensen op hun levenspad. Ik zit hier helemaal op mijn plek.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy