Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Dian:

  Dian

  HBO-verpleegkundige in opleiding
  Eigenschappen van Dian:

  Ik loop stage op de afdeling psychogeriatrie. Dit onderdeel van de geneeskunde houdt zich bezig met oudere mensen die geestelijke problemen hebben, zoals Alzheimer. Na mijn studie ga ik ook in deze specialisatie werken; het is echt super leuk.

  Als verpleegkundige in de ouderenzorg heb ik een breed takenpakket. Ik houd me bijvoorbeeld bezig met medicatie, wondverzorging en hun algemene welzijn. Het is heel fijn om een glimlach op iemands gezicht te toveren nadat je hem of haar hebt geholpen. Ook vind ik het heel prettig dat ik helemaal mezelf kan zijn in dit vak. Ik praat bijvoorbeeld graag het Brabantse dialect en dat vinden onze bewoners op de afdeling alleen maar leuk. Zelfs lekker gek doen kan gewoon. Als er ergens spanning hangt dan doe ik een raar dansje. Dat vinden ze hartstikke geweldig.

  Afgelopen jaren heb ik op verschillende plekken stage gelopen, zoals de psychiatrie en gehandicaptenzorg. Ook ben ik naar Ghana gegaan om ervaring op te doen in een lokaal ziekenhuis. Ik heb voor de zorg gekozen omdat ik goed contact kan leggen met anderen. Dat bleek een hele goede inschatting en ik ben hartstikke blij met mijn keuze. Door al die verschillende stages heb ik uiteindelijk een plek gevonden die bij me past en wil ik dit werk nooit meer kwijt.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy