Informatie over het coronavirus
Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Was vaker je handen.
Actuele informatie vind je op Rijksoverheid.nl/coronavirus.

Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Esme:

  Esme

  Verpleegkundige
  Eigenschappen van Esme:

  Werken in de zorg voor ouderen is best onderbelicht. Zonde, want het is een heel interessante groep. Mensen worden steeds ouder en blijven langer thuis. Als ze uiteindelijk worden opgenomen in een verpleeghuis, hebben ze vaak al veel verschillende aandoeningen. Als ‘VVG’er’, zoals wij dat noemen, coach ik de zorgteams op de afdelingen zodat ze om kunnen gaan met de talloze ziekten en beperkingen. Ook dien ik ook als vraagbaak voor mijn collega’s en stel ik bijvoorbeeld zorgplannen op als dat nodig is.

  Laatst kwam er bijvoorbeeld een dementerende mevrouw bij ons binnen met reuma en diabetische wonden. Haar weefsel was al aan het afsterven en ze had snel hulp nodig. Op zo’n moment stel ik meteen een wondzorgplan op, zodat we haar kunnen behandelen. Daarnaast vraag ik een hogere zorgindicatie aan, zodat we meer tijd hebben om haar te helpen met wassen en aankleden. Omdat ze ook mensen begon te slaan, heb ik een psycholoog ingeschakeld.

  Bij een goede verzorging komt veel meer kijken dan dat je in eerste instantie denkt. Die complexiteit vind ik heel erg leuk. Hopelijk kunnen we op die manier bewoners, ondanks alle klachten, een zo’n goed mogelijk leven te bieden. Daar doe ik het voor.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy