Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Janet:

  Janet

  Sociaal team / ouderenwerk , 59 jaar
  Eigenschappen van Janet:

  Ik heb zeer uitleenlopende werkzaamheden. Zo begeleid ik een mevrouw die heel angstig is en depressief thuiszit. Ze wil wel naar buiten, maar durft dat niet. Samen zijn we twee keer naar een activiteitencentrum gegaan. Ze vond het heel leuk weer onder de mensen te zijn, maar durfde niet alleen binnen te komen. Een vrijwilliger van het centrum zag dat en bood aan om mijn taak over te nemen. Dat is fantastisch, want zo kan ze uit haar isolement komen.

  Ik werk heel veel met vrijwilligers, bijvoorbeeld om mantelzorgers te ondersteunen. Laatst sprak ik bijvoorbeeld een meneer die niet meer de deur uitkwam omdat zijn vrouw niet meer alleen thuis kon blijven. Inmiddels past er af en toe iemand anders op, waardoor hij weer naar koersbal of toneel kan gaan. Dat is belangrijk want daardoor kan hij zijn zorgtaken veel langer volhouden. Het geeft me heel veel energie om de juiste mensen aan elkaar te koppelen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy