Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Lisa:

  Lisa

  Zorgmanager in opleiding
  Eigenschappen van Lisa:

  Gedurende en na mijn opleiding zet ik mij in voor de gezondheidszorg. Maar niet aan het bed van de patiënt. Ik focus me op de processen achter de schermen. Door een goede basis te creëren voor zorgverleners kunnen zij de patiënt beter helpen. Ik wil realiseren dat zorgverleners hun werk goed kunnen doen en het naar hun zin hebben.

  Tijdens mijn studie staat management centraal en leer ik vanuit dat perspectief kijken naar zorg en welzijn. Ik leer hoe de gezondheidszorg is georganiseerd en met welke ontwikkelingen en uitdagingen je daarbij rekening moet houden. Ik ontwikkel oplossingen voor de toenemende vergrijzing, stijgende zorgkosten en toename in chronisch zieken. Gedurende mijn opleiding onderzoek ik welke kansen technologische innovatie biedt. Daarnaast leer hoe ik we met elkaar een omgeving kunnen creëren waarin gezond gedrag de meest voor de hand liggende keuze is.

  Ik krijg veel theorieën en modellen aangereikt tijdens de colleges, maar het meeste leer ik in de praktijk. Momenteel loop ik mijn stage bij de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting verbetert de kwaliteit van leven van mensen met diabetes door middel van sport en bewegen. Samen met mijn collega’s, gemeenten, zorg- en sportprofessionals organiseer ik evenementen. Deze evenementen helpen de leefstijl en daarmee de gezondheid van de deelnemers te verbeteren. Ik ben geïnteresseerd in de preventieve gezondheidszorg. Want er is maar één ding beter dan genezen: voorkomen!

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy