Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Kelvin:

  Kelvin

  Jongerenwerker , 26 jaar
  Eigenschappen van Kelvin:

  In mijn jeugd ben ik niet makkelijk geweest. Ik ben in aanraking geweest met politie en justitie, en met de jeugdreclassering. Toch heb ik daar veel van geleerd.

  Bijvoorbeeld dat een klein gebaar al een groot verschil kan maken. Zo moest ik ooit een keer voorkomen bij de rechtbank in Breda. Mijn moeder had geen auto, voor ons was het een wereldreis. Mijn reclasseringsbegeleider kwam ons dan ophalen. Dat hoefde hij niet te doen, maar hij deed het wel. Dat is me wel bijgebleven.

  Uiteindelijk ben ik goed terecht gekomen. Ik ben gaan studeren, met het idee om bij de Jeugdreclassering te gaan. Maar tijdens mijn stage in het jongerenwerk vroeg mijn begeleidster: “Waarom kom je niet hier werken? Ons doel is hetzelfde, maar we dwingen niet. We werken op basis van vertrouwen. Jongeren komen hier omdat ze willen, niet omdat ze anders straf krijgen.”

  Nu ben ik bijna klaar met mijn studie Social Studies, maar werk ik al als Junior jongerenwerker. Door in contact te komen en blijven met jongeren, ze serieus te nemen en met ze in gesprek te gaan en samen dingen te ondernemen, probeer ik ze perspectief te geven. Zodat ze goede keuzes maken in hun leven.

  Mijn werk is niet statisch, het is geen kantoorbaan en het is heel afwisselend. Elke dag zie en spreek ik jongeren. En ik heb vrijheid - als ik weet dat ze vanavond op straat zijn, dan besluit ik om vanavond te gaan werken in plaats van vanochtend. Ik kan zelf bepalen wat belangrijk is in mijn werk.

  In dit werk maak je bijzondere dingen mee. Zo heb een speciale band met een jongen, die ik al een tijdje begeleid. Hij heeft veel problemen thuis gehad, veel gedoe op school en werk. Ik neem hem mee in de dingen die ik zelf ook leuk vind, en die mij ook hebben geholpen toen ik het moeilijk had. Dus dan gaan we niet in een kantoor tegenover elkaar zitten praten, maar we gaan voetballen, of kickboksen.

  Het maakt niet uit wat je doet met ze, als je maar wat doet. Als ze maar een succeservaring beleven. Van progressie groeien ze. Als ik een jongere dat kan geven, dan maak ik al verschil.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy