Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van René:

  René

  Cliëntbegeleider , 30 jaar
  Eigenschappen van René:

  Het programma ‘ik ben online’ is speciaal ontworpen voor mensen met een verstandelijke beperking, zodat zij overzichtelijk en veilig op internet kunnen zitten. Dat is heel belangrijk voor deze doelgroep: hun sociale netwerk is vaak niet heel groot, en in het echte leven is de drempel om contact te maken soms te hoog. Maar Facebook geeft vaak te veel prikkels of is te onduidelijk voor de cliënten. Daarom is er dit programma, en help ik ze erbij. Want online kunnen zijn, e-mails kunnen versturen, informatie op kunnen zoeken: het zijn inmiddels allemaal vaardigheden die de maatschappij van ons vraagt, en die je verder kunnen brengen in het leven

  Online je weg kunnen vinden, betekent je eigen wereld vergroten. Soms komen cliënten bij mij met een vraag zoals: ‘Hoe gebruik ik de muis?’ Of: ‘Hoe zoek ik een leuk liedje op?’ Elke cliënt is anders, iedereen heeft andere wensen en behoeften en wil andere dingen van mij leren. Dat vind ik het mooie: dat snelle schakelen, les op maat geven. En als iemand die eerst niet wist hoe je een pc moest aanzetten, ineens een filmpje op YouTube op kan zoeken, ja, dan is mijn dag goed. Niets is leuker dan contact te hebben met mensen en hen te zien ontwikkelen. Hier komen cliënten die uiteindelijk op zichzelf willen kunnen wonen. Wij bedenken dan een plan: wat heeft deze persoon nodig om dat te bereiken? Mensen denken altijd dat werken in de welzijnssector heel zwaar is. Ik vind het niet zwaar. Ik vind het vooral heel leuk, leer veel mensen kennen, de sfeer is goed. Er wordt hier heel wat af gelachen op de werkvloer.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy