Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Nick:

  Nick

  Wijkverpleegkundige , 27 jaar
  Eigenschappen van Nick:

  Mijn moeder zei altijd: als jij ooit in de zorg gaat werken, dan is het als cliniclown. Ik vond vroeger alles vies. Maar gelukkig is de zorg zo veel meer dan mensen wassen en urine opruimen.

  Ik vind het leuk om uit te zoeken wat er aan de hand is met iemand en welke hulp er nodig is. In het ziekenhuis doe je vaak wat de dokter zegt, in de thuiszorg bepaal ik veel meer wat er moet gebeuren. Daarnaast zorg ik voor de hele wijk. Als ik langs een huis fiets waarvan de rolluiken de hele tijd dicht zijn, dan kan ik andere instanties informeren dat daar mogelijk een kwetsbaar iemand woont.

  Ik werd tijdens mijn stage verliefd op dit vak. We kwamen bij een hele oude meneer thuis. Hij had cognitieve problemen, kon informatie niet meer goed verwerken. Hij woonde alleen en ondanks zijn problemen reed hij nog met een tractor op zijn eigen land. Dat vond ik zo mooi: dat iemand met zulke problemen nog thuis kan wonen en zo gelukkig is. Ik dacht: hier wil ik een bijdrage aan leveren, dat mensen ondanks hun gezondheidsproblemen thuis kunnen blijven wonen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy