Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Kevin:

  Kevin

  Gespecialiseerd Thuisbegeleider
  Eigenschappen van Kevin:

  Werken in de zorg is hét beroep voor mij en wellicht ook voor jouw! Laat ik me eerst even voorstellen en vertellen hoe ik dit mooie beroep ontdekte. Ik ben Kevin, 36 jaar jong. Na de middelbare school volgde ik de opleiding Elektrotechniek. Ik mistte het sociale aspect in het werkveld en heb de overstap gemaakt naar de opleiding Social Work met uitstroomprofiel Geestelijke Gezondheidszorg (GGz). Daarna ging ik aan de slag in de Sociale hulpverlening. Bij de geboorte van ons zoontje kreeg mijn partner een postnatale depressie. Ze ging door een hele moeilijke tijd, wat ook zijn weerslag had op de rest van ons gezin.

  Een gespecialiseerde thuisbegeleider (GTB) bezocht ons regelmatig om met name mijn partner te begeleiden in haar moeilijke proces. Van dichtbij maakte ik mee wat deze GTB deed en mijn interesse werd gewekt. Toen het thuis weer beter ging heb ik met haar gesproken over haar beroep. Niet lang daarna stuurde ik een sollicitatiebrief en werd aangenomen als gespecialiseerd thuisbegeleider. Een geweldig en interessant beroep waarbij geen dag hetzelfde is.

  De hulpverlening die ik bied is vrijwillig. De cliënten kiezen dus zelf voor hulp en dat maakt dat ze zich, ondanks de problematiek, heel kwetsbaar opstellen. Knap hoor! Tenslotte ben ik een vreemde in hun veilige privé omgeving. Door dat openstellen krijg ik de ruimte om met hen aan de slag te gaan. Ik ben er voor hen en niet om over hen te oordelen. Ik mag achter de schermen bij een gezin meekijken. Dat ervaar ik als heel bijzonder en daar ga ik dan ook heel erg respectvol mee om. Door kleine stappen vooruit te boeken, krijg je als GTB de waardering van de cliënt. Er is niets mooier, dan een cliënt weer in zijn of haar eigen kracht te zetten.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy