Ontdek zorg en welzijn

In zorg en welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. Filter de verhalen van onze collega’s, bijvoorbeeld op hun achtergrond of interesses en ontdek meteen welke beroepen, opleidingen en kansen passen bij jou.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Basit:

  Basit

  Operatie Assistent , 26 jaar
  Eigenschappen van Basit:

  Elke ingreep is anders, ook al heb je hem al honderden keren gedaan. Geen menselijk lichaam is hetzelfde; jouw lever is niet de mijne en ziet er dus weer anders uit. In mijn vak leer je veel over het menselijk lichaam en dat vind ik heel fascinerend.

  Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat een arts zijn werk kan doen. Ik werk met minimaal één andere operatieassistent. We hebben twee soorten taken; de ene keer geef ik de instrumenten aan de arts en mag ik alleen in aanraking komen met steriele spullen. Dat is belangrijk, want zo voorkomen we dat een patiënt ziek wordt door bacteriën.

  De andere keer raak je juist wel materialen aan die niet steriel zijn. Zo scheur je bijvoorbeeld de verpakking open, zodat je collega-assistent de spullen veilig kan pakken. Ook onderhoud je contact met de patiënt.

  De leukste operaties zijn de keizersnedes; hoe bijzonder is het om een baby geboren te zien worden? Zelf assisteer ik ook graag bij ingrepen aan de darmen. Patiënten kunnen onze hulp op dat vlak enorm waarderen. Niet verbazingwekkend, want als je last hebt van je darmen, is het fijn als dat weer opgelost wordt.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy