Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Danielle:

  Danielle

  Woonbegeleider , 28 jaar
  Eigenschappen van Danielle:

  Ik begeleid zes mensen met dementie die samen in één huisje wonen de dag door. Dagelijkse dingen zoals wakker maken, wassen, eten en drinken, de afwas. Maar ook samen de tuin aanvegen. Alles wat bij het huishouden hoort.

  Het is mooi om contact te kunnen maken met mensen. Als je dingen niet meer goed weet, is voelen het enige wat je nog kan. Op die manier contact maken, zorgen dat zij zich gezien en gehoord voelen, dat vind ik belangrijk en ik merk dat ik daar goed in ben.

  Ik kan heel veel situaties noemen waar ik blij van werd. Nog niet zo lang geleden ging ik met een bewoonster zitten en nam ik de tijd om haar nagels te doen. We zaten bijna een uur samen. Toen vroeg ze: hoe heet je? Ik noemde mijn naam en ze zei: ik kan dat niet onthouden. Ze besefte echt al dat ze dingen vergat. Een uur later was ik aan het koken en zij zat achter mij, en toen riep ze mijn naam. En ’s avonds toen ik haar naar bed bracht wist ze hem nog steeds. Dat vind ik heel bijzonder, dat ik iets in haar had losgemaakt waardoor ze mijn naam wel onthield.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy