Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Joost:

  Joost

  Algemeen directeur , 47 jaar
  Eigenschappen van Joost:

  Ik kwam voor het eerst in aanraking met thuiszorg door mijn spierziekte. Het bestaande zorgsysteem paste niet bij mij; ik moest me overleveren aan anderen en had geen inspraak op de zorg die ik kreeg. Daarnaast kon ik mijn weg niet vinden in de administratieve rompslomp rondom het persoonsgebonden budget (pgb).

  Daarom besloot ik mijn eigen organisatie in te richten. Ik wilde een bedrijf beginnen waarbij je als cliënt wel inspraak hebt over de zorg die je ontvangt. Dit werk moet draaien om de mens, niet andersom. Inmiddels zijn we een thuiszorgorganisatie met meerdere vestigingen in het land.

  Zelf houd ik me vooral bezig met dossiercontrole en gesprekken met investeerders en zorgverzekeraars. Waar mogelijk, willen we een positieve bijdrage leveren aan iemands leven. Dat kan bijvoorbeeld door passende zorg te bieden en om mensen in meer of mindere mate zelf de regie te laten voeren, zelfs als ze terminaal zijn.

  Het geeft me voldoening om dagelijks bezig te zijn met dit werk, het geeft me betekenis aan mijn leven. In mijn ogen is zorg geen standaardproduct uit een fabriek, maar mensenwerk. Ik wil laten zien hoe bevrijdend en versterkend het kan werken als je als cliënt zelf de regie behoudt over welke zorg je krijgt. Het maakt je betrokken bij het vinden van een oplossing voor je aandoening en dat geeft je grip op je leven.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy