Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Caroline:

  Caroline

  Verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid infectieziekte bestrijding , 36 jaar
  Eigenschappen van Caroline:

  Ik werk voor de GGD bij het team Infectieziektebestrijding. In Nederland kennen we een aantal ‘meldingsplichte ziektes’. Als een laboratorium of arts zien dat iemand bijvoorbeeld kinkhoest, legionella of hepatitis heeft, moeten ze dat aan ons melden. Wij gaan vervolgens met de patiënt in gesprek en brengen in kaart welke mensen in de omgeving ook besmet kunnen zijn. Ook zij worden behandeld of geïnstrueerd over hygiëne om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreidt.

  Op een kinderdagverblijf was er een tijd geleden bijvoorbeeld een kindje met schurft. Ze had het vermoedelijk opgelopen door de leidster. Van schurft krijg je ongelofelijk veel jeuk op je hele lichaam. De ziekte verspreidt redelijk gemakkelijk en gaat niet vanzelf over. In zo’n geval breng ik daarom alle mensen in kaart die mogelijk ook besmet kunnen zijn, zoals ouders en familieleden. Zij moeten allemaal behandeld worden en zo’n traject is niet niets, want ze moeten alle kleding apart wassen en zich insmeren met speciale middelen. Uiteindelijk werkten alle 250 mensen mee, dat was een bereik van 100 procent. Doordat de uitbraak meteen ingedamd werd, konden we voorkomen dat nog meer mensen er last van zouden krijgen. Dat is hartstikke fijn.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy