Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Theo:

  Theo

  Fysiotherapeut , 65 jaar
  Eigenschappen van Theo:

  Het lichaam van mensen met parkinson vergeet hoe ze moeten bewegen. Als parkinsonfysiotherapeut help ik ze daarmee. Parkinsonpatiënten hebben last van stijfheid, trillingen of bevriezingsproblemen. Als iemand dan vaststaat, dan leer ik ze om van het ene been naar het andere te wiebelen en het vrije been te verzetten. Als wij lopen, doen wij dat automatisch. Maar zij moeten dat heel bewust doen.

  Ik ben ruim 43 jaar fysiotherapeut en heb altijd gewerkt met mensen die moeite hebben met bewegen. In een praktijk ben je vaak bezig met pijnklachten, maar daar heb ik minder mee. Ik wil mensen op de been brengen of houden. Ik heb bijvoorbeeld in een revalidatiecentrum in Tanzania gewerkt, en in een revalidatiecentrum in Twente. Sinds 28 jaar werk ik met ouderen, zowel met parkinson als met andere problemen zoals dementie.

  Ik kan bijna tot de laatste weken van een oudere iets voor hem of haar betekenen. Even staan of met steun een stukje lopen. Zo voelen zij dat ze er nog mogen zijn, dat ze nog worden gezien en geholpen. Of ik leer ze iets waardoor ze weer zelfstandig kunnen functioneren. Dat zijn mooie ervaringen die mij veel voldoening geven.”

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy