Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Esther:

  Esther

  Wijkcoach , 46 jaar
  Eigenschappen van Esther:

  Vrijwilligerswerk is een prima manier om je te oriënteren op regulier werk. Dat was bij mij het geval. Na een periode van ziekte ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan in mijn wijk. Voorheen had ik commerciële functie in het bedrijfsleven, maar dat wilde ik niet meer. Inmiddels ben ik van vrijwilliger doorgegroeid naar een vaste baan als wijkcoach. Ik help mensen aan vrijwilligerswerk, en ik help vrijwilligersorganisaties die mensen zoeken. Maar ik ben er ook voor mensen die eenzaam zijn of hulp zoeken bij financiële vragen, opvoeding of solliciteren.

  Als welzijnswerker is het belangrijk dat je kunt aansluiten bij wat mensen leuk vinden. Zo heb ik een meneer kunnen helpen die door de gemeente naar ons was gestuurd. Hij moest werk vinden, maar was niet echt gemotiveerd. Zo zat hij er ook bij, op onze eerste afspraak. Maar gaandeweg raakten we echt in gesprek, en hadden we het over de dingen die hij leuk vond in het leven: de natuur, en dieren. Nu werkt hij als klusjesman op de kinderboerderij.

  In mijn werk kun je mensen op zoveel verschillende manieren bijstaan. Voor de een kan dat het vinden van werk zijn, maar voor de ander doe je dat door brieven te helpen openen en in de juiste volgorde te leggen. Waar het om gaat, is dat je voor iemand het verschil kunt maken.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy