Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Hans:

  Hans

  Wijkverpleegkunidge i.o. , 32 jaar
  Eigenschappen van Hans:

  In de thuiszorg gaat er een andere wereld voor je open. Je leert dat iedereen een verhaal heeft en daardoor ga je anders tegen dingen aankijken. In dit werk kom je thuis bij mensen in alle lagen van de bevolking; van verslaafden tot rijke ouderen. Gezondheid discrimineert niet.

  Afgelopen februari ben ik gestart met de opleiding hbo-verpleegkunde. Ik was al langere tijd wijk- en ziekenverzorgende en zocht meer uitdaging. Als verzorgende in de thuiszorg doe je de basiszorg zoals wondverzorging, medicatie geven en alle planning daaromheen. Een wijkverpleegkundige heeft meer kennis en mag daarom meer taken uitvoeren. Dat motiveert me om door te leren.

  In vergelijking met het ziekenhuis heb je in de thuiszorg meer contact met cliënten. Daar is ook je takenpakket op aangepast. Je biedt niet alleen praktische zorg, maar monitort ook hoe het gaat met het huishouden, het gezin en het contact met de familie en buren. Tegenwoordig komt daar nog een aspect bij; je bekijkt hoe de inzet van zorgtechnologie iemands leven kan verbeteren. Ook op dat gebied kan er steeds meer.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy