Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Mark:

  Mark

  Verzorgende IG
  Eigenschappen van Mark:

  Ik vind het menselijk lichaam echt super interessant. Als ik bijvoorbeeld een schaafwond heb, dan prik ik er met mijn vinger in om de wond goed te kunnen bekijken. Dat gebeurt regelmatig, want ik skate heel veel en soms gaat het mis. Ook mijn maten vallen wel eens en dan ben ik er als eerste bij om ze te helpen. De zorg ligt mij wel. Vandaar dat ik heb gekozen voor de opleiding tot Verzorgende.

  In de schoolbanken zitten vind ik verschrikkelijk, maar gelukkig mag ik veel praktijkervaring opdoen. Op mijn huidige stageplek woont een man met aangeboren hersenletsel. Hij is groot Ajax fan en elke keer als de club voetbalt, spreekt hij me daarover aan. Tijdens de feestdagen in december heb ik daarom mijn hele kledingkast overhoop gegooid. Ik ben zelf PSV-fan, maar wist dat ik nog ergens een Ajax sjaal had. Die heb ik aan hem gegeven als cadeau. Het papier was er nog niet vanaf of hij deed het al om zijn nek.

  Een week zag ik hem weer. Hij lag al in bed, want het was avond. Ik liep even bij hem langs. “Hoe is het?”, vroeg ik. Hij keek me aan en begon te glunderen. “Ik heb je gemist!”, zei hij terwijl hij me een stevige knuffel gaf. Nou, mijn dag is echt goed als ik iemand zo blij kan maken. Mooi, toch?

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy