Informatie over het coronavirus
Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Was vaker je handen.
Actuele informatie vind je op Rijksoverheid.nl/coronavirus.

Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Isabel:

  Isabel

  Cliëntondersteuner , 26 jaar
  Eigenschappen van Isabel:

  In mijn omgeving zag ik veel mensen die vastlopen omdat ze een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. Nu kan ik met die mensen kijken welke kleine dingen ze kunnen doen om iets wel te kunnen. Zo hoeven ze zich niet altijd te laten tegenhouden door hun beperking.

  Ik zie veel verschillende problemen en ook gezinnen waarin meerdere problemen spelen. Het vergt tijd om die problemen op te lossen, maar als het beetje bij beetje lukt is dat heel mooi om te zien. Andere mooie kanten van het werk zijn dat elke dag anders is en je van ieders leven een stukje meekrijgt.

  Ik werkte met een man met een licht verstandelijke beperking, die van het ene probleem in het andere terecht was gekomen. Hij was depressief en eenzaam. We hebben er samen naartoe gewerkt dat hij weer buiten kwam. Dat hij naar activiteiten ging waar andere eenzame mensen kwamen. Het is mooi om te zien hoe iemand dan langzaam weer opknapt.

  Dit werk kan ik nog heel lang doen. Misschien wil ik me later richten op net een ander stukje, met nieuwe uitdagingen. Maar het werk is zo breed dat dat altijd wel kan. Voor mijn gevoel zijn de mogelijkheden in de zorg eindeloos.”

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy