Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Jens:

  Jens

  Wijkverpleegkundige , 27 jaar
  Eigenschappen van Jens:

  Werken in de thuiszorg is heel anders dan in een verpleeghuis of ziekenhuis. Omdat je bij de cliënten thuis komt, bouw je veel meer een band op. Daarnaast stel je zelf een medicatie- en behandelplan op waardoor je dus echt zorg op maat kunt leveren. Zo kijken we naar de behoeften van de cliënt, maar ook of alle zorgverleners goed op elkaar afgestemd zijn. Het is fantastisch om op deze manier van betekenis te kunnen zijn voor een ander. Wat is er mooier dan mensen te helpen om veilig en goed thuis te kunnen blijven wonen?

  Als allround-verpleegkundige zie ik alle kanten van mijn vak. Op het moment dat mensen uit het ziekenhuis komen, vang ik ze op en bel ik de andere zorgverleners om af te stemmen. Daarnaast sta ik ook aan het bed en lever ik de zorg die mensen praktisch nodig hebben.

  Eerder werkte ik met lichamelijk beperkten, maar in het tweede jaar van mijn opleiding Verpleegkunde kwam ik in aanraking met de thuiszorg. Het trok me meteen. Dit werk voelt niet als werk. Ik doe iets wat ik heel leuk vind, dus ik kan mij niet voorstellen dat ik hier ooit op uitgekeken raak. Misschien dat ik ooit in de toekomst nog docent Verpleegkunde word. Dan kan ik mijn enthousiasme overbrengen op anderen.’

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy