Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Sandra:

  Sandra

  Wijkverpleegkundige
  Eigenschappen van Sandra:

  Ik ben Sandra en supertrots op mijn beroep in de zorg. Vanaf 2008 werk ik als wijkverpleegkundige in de Thuiszorg. Als HBO verpleegkundige ben ik breed opgeleid, waardoor ik de mogelijkheid heb om te kiezen tussen diverse functies bij verschillende zorginstellingen. Mijn keuze is gevallen op de Thuiszorg. Onze organisatie heeft een geweldige visie: mensen zo lang mogelijk thuis laten wonen. Daar sta ik helemaal achter, want voor veel mensen is dat het mooiste wat er is: oud worden én blijven wonen in je eigen vertrouwde omgeving. Naast het verlenen van goede zorg, ben ik me er heel erg van bewust dat het vaak de kleine dingen zijn die het doen: een luisterend oor, een vriendelijk woord, een helpende hand of een schouderklopje.

  Mijn functie is tweeledig: ik kom bij cliënten thuis én geef leiding aan mijn wijkteam. Als coördinator begeleid ik leerlingen, zorg voor de indicaties, regel de administratie die bij thuiszorg komt kijken en biedt de teamleden mogelijkheden om zich te blijven ontwikkelen. Ik probeer mijn verschillende taken 'fiftyfifty' te doen, maar als het druk is ben ik meer actief in de wijk dan normaal. De cliënt staat altijd op de eerste plaats.

  Wij werken cliëntgericht. Het doel van de cliënt en de mogelijkheden, zijn daarbij erg belangrijk. Het doel van veel mensen is, om met hulp van de Thuiszorg, zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Ook als iemand thuis wil sterven behoort dit tot de mogelijkheden en begeleiden wij dit proces. Wij werken dan nauw samen met een multidisciplinair team.

  Ik heb een interessant, uitdagend, mooi en dankbaar beroep. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik bij mijn beroepskeuze mijn gevoel én mijn hart heb gevolgd.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy