Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Marie-Therese:

  Marie-Therese

  Persoonlijk begeleider , 51 jaar
  Eigenschappen van Marie-Therese:

  Misschien komt het omdat ik een gehandicapte broer had, dat ik graag in de gehandicaptenzorg wilde werken. Ik werk al sinds 1986 als begeleider in de gehandicaptenzorg, nog steeds met heel veel plezier. Ik vind het fijn om mensen die het nodig hebben, te helpen.

  Op dit moment ben ik persoonlijk begeleider in de dagbesteding voor volwassenen boven de 50 jaar. De mensen die hier komen, kunnen kiezen uit bijna dertig activiteiten, zoals koken, schilderen, sieraden maken, tuinieren, schrijven, biljarten, maar ook uitstapjes maken naar bijvoorbeeld de markt.

  Het leuke van mijn werk is de dynamiek. Die maakt elke dag weer anders. De ene cliënt wil graag zijn verhaal kwijt, de andere cliënt is humeurig en heeft wat aandacht nodig. Weer een andere cliënt heeft een mooi schilderij gemaakt waar ik naar moet kijken. Er wacht een vrijwilliger op een gesprek met mij, ik moet nog wat spullen regelen voor een activiteit. Zo ziet een dag van mij er regelmatig uit, en ik vind dat heerlijk. En als de mensen het naar hun zin hebben, dan is het helemaal fijn. Zoals laatst: mijn oudste cliënt - hij is 88 - kwam aan het eind van de dag naar me toe met een lach van oor tot oor. Dan kan mijn dag niet meer stuk.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy