Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Milou:

  Milou

  Physician assistant , 29 jaar
  Eigenschappen van Milou:

  Als physician assistant voer ik zelfstandige medische taken uit die artsen ook uitvoeren. Ook behandel ik patiënten zelfstandig, onder supervisie van een arts. Om dit werk te kunnen doen, heb ik de masteropleiding physician assistant gevolgd.

  Ik werk op de intensive care neonatologie. Mijn allereerste patiëntje was al na een zwangerschap van 24 weken geboren. Hij lag meer dan vier maanden bij ons en moest ontzettend veel doorstaan, maar telkens weer krabbelde hij erbovenop. Zijn ouders sturen mij nog elk jaar foto’s van hem: een kind dat het goed doet op school, zich goed ontwikkelt en er hartstikke goed uitziet. Als ik die foto’s krijg, ben ik trots op mijn vak.

  Helaas zien we ook geregeld dat een kindje het niet overleefd. Dan zie ik het als mijn kracht om een gezin daarbij maximaal te ondersteunen zodat het op een mooie manier afscheid kan nemen.

  In 2015 heb ik een soortgelijke afdeling opgezet in Tanzania. Daar is de babysterfte tien keer zo hoog als in Nederland. De combinatie van werken in een land waar alle techniek mogelijk is en in een land waar heel weinig kan, vind ik een uitdaging.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy