Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Yentl:

  Yentl

  Verpleegkundige i.o. , 17 jaar
  Eigenschappen van Yentl:

  Ik wil verloskundige worden. Ik heb ervoor gekozen niet naar de havo, maar naar het mbo te gaan, zodat ik meer werkervaring opdoe. Baby’s heb ik altijd interessant gevonden en ik kijk graag naar bevallingsprogramma’s. Kinderen krijgen is het mooiste wat er is, daar kan ik dan bij helpen.

  Ik werk op een gesloten afdeling met dementerenden. Zij kunnen niet meer thuis wonen en hebben vaak alleen ons. Ontlasting schoonmaken vind ik niet leuk, ook dat moet ik doen, maar ik werk om het voor patiënten zo prettig mogelijk te maken. Je moet je voorstellen dat je ouders daar zitten. Zo denk ik als ik minder leuke klusjes moet doen. Ik wil er niet aan denken dat zij niet de goede zorg krijgen. Ik probeer altijd iets leuks met patiënten te doen. Er was een man die naar Alaska wil, dan zet ik een filmpje daarover op, zoek ik foto’s op internet.

  De zorg moet in je zitten. Je moet empathisch zijn, zorgzaam, goed kunnen communiceren, enthousiast, flexibel, een aanpakker. Je hebt met mensen te maken, continu. Als je daar niet van houdt of daar niet goed in bent, dan moet je wat anders zoeken.

  Ik wil later een eigen verloskundigenpraktijk, kleinschalig en persoonlijk.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy