Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Paulien:

  Paulien

  Begeleider , 32 jaar
  Eigenschappen van Paulien:

  Soms moet je in dit werk verder durven kijken, mogelijkheden creëren en buiten de lijntjes kleuren. Zo kan je besluiten om even de hand van iemand los te laten, terwijl die eigenlijk altijd stevig vastgehouden moet worden. Als zo’n moment zich voordoet, moet je daar gebruik van maken. De cliënt ervaart daardoor ook succes. Zo’n moment kun je niet plannen; het ontstaat.

  Mijn doelgroep zijn mensen met een meervoudige beperking, zowel geestelijk als fysiek. De groep is zeer gemengd, dus ik ben continu aan het schakelen: de ene cliënt vergt een andere benadering dan de ander. Dat is best een uitdaging, maar daardoor is mijn werk wel heel afwisselend.

  Naast het begeleiden van de woongroep werf ik nieuwe medewerkers en begeleid ik stagiairs. Dat is inspirerend: zij hebben een frisse blik en daardoor roest je zelf ook niet vast in bepaalde patronen.

  Er zijn duizenden mooie verhalen over de zorg te vertellen. Het werk bestaat uit zoveel meer dan alleen maar het wassen en optillen van cliënten. Ik merk aan mezelf dat ik vaak helemaal enthousiast raak als ik vertel over mijn werk. Dat werkt vaak aanstekelijk.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy