Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Alex:

  Alex

  Beleidsmedewerker Zorg en Welzijn , 60 jaar
  Eigenschappen van Alex:

  Er is niks zo vervelend als aan de kant staan en niet mee mogen doen. Dat overkomt veel jongeren, en daar probeer ik verandering in te brengen.

  Ik ben jarenlang opbouwwerker geweest in de wijk, en in die rol veel met jongeren gewerkt. Nu ben ik beleidsadviseur en help ik het vormgeven van het beleid van onze welzijnsorganisatie: wat willen we bereiken voor onze jongeren, wat kunnen we veranderen, wat zijn de trends waar we op in moeten spelen? Daarnaast coach ik mijn collega’s bij het aanvragen van fondsen of samenwerken met de gemeente. Ook ben ik stagecoördinator: ik help jongeren bij het vinden van een stage.

  Het feit dat ik met mijn werk iets voor kinderen kan betekenen, geeft mij voldoening. Ik weet namelijk zelf hoe het is om in een omgeving op te groeien waarin er niet veel kansen zijn, waarin het niet vanzelfsprekend is om je te ontwikkelen. Als de stimulans er niet is, heb je als kind meteen een achterstand. Ik wil kinderen de kans geven om door te leren, muziek te maken, te sporten, of kennis te laten maken met andere hobby’s of activiteiten. Daarmee wil ik ze laten zien dat ze invloed hebben op hun leven. Dat ze veel meer keuzes hebben dan ze denken.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy