Informatie over het coronavirus
Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Was vaker je handen.
Actuele informatie vind je op Rijksoverheid.nl/coronavirus.

Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Aurora:

  Aurora

  Gastvrouw , 44 jaar
  Eigenschappen van Aurora:

  Ik heb er spijt van dat ik niet eerder naar de zorg ben overgestapt. Als ik thuiskom straal ik helemaal na een werkdag, zegt mijn familie. Dat klopt denk ik ook wel; het is echt een verschrikkelijk leuke baan.

  Eigenlijk ben ik heel toevallig in deze baan gerold. Ik solliciteerde op een horecafunctie bij het verzorgingshuis, maar werd daar niet aangenomen. Vervolgens werd ik op deze functie gewezen. Als ze dat niet hadden gedaan, was ik vermoedelijk nooit op het idee gekomen om hier te werken.

  Gelukkig doe ik dat nu wel. Als gastvrouw ondersteun ik de verzorgenden; ik geef de bewoners in onze afdeling met dementerenden te eten en drinken, doe spelletjes met ze en leuke dingen. Het leukst vind ik om met ze te zingen, dat is echt fantastisch. Je ziet mensen helemaal opbloeien, zelfs als ze al de hele dag boos zijn. Overigens betekent het niet dat iemand niet chagrijnig mag zijn hoor! Het zijn mensen en ze hebben recht op hun emoties. Als gastvrouw pas ik me aan, zodat ze een fijne oude dag hebben. Dat geeft mij heel veel energie.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy