Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Cisca:

  Cisca

  Verzorgende IG , 50 jaar
  Eigenschappen van Cisca:

  In de zorg werk ik op dezelfde manier als dat ik zes jaar in de horeca heb gedaan; toen wilde ik het jou ook naar de zin maken. Destijds deed ik dat met een koffie, wijntje of een praatje. Nu doe ik dat door heel goed voor cliënten te zorgen. Zorgen zit in je, ook bij mensen buiten deze sector.

  Het mooiste aan mijn werk vind ik het opleiden van de jeugd. Ik kan hen meenemen in het vak en laten zien hoe mooi het eigenlijk is. Daardoor kan ik verschil maken. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om met iemand te praten en naar ze te luisteren. Is dat belangrijker dan die douchebeurt? Je wordt uiteindelijk niet herinnerd om wat je deed, maar wat je zei en hoe je ze liet voelen.

  Humor is heel belangrijk. We lachen om de stomste dingen. Als ik mensen douche, droog en kleed, doe ik eerst de bovenkant aan en dan de onderkant. Op die manier hoeven ze maar een keer op te staan. Soms gaat het wel eens verkeerd. Dan zijn we bijna klaar, hebben ze hun broek en schoenen al aan en help ik ze overeind. Pas op dat moment denken we: waar is de onderbroek? Dan liggen we helemaal in de deuk.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy