Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Lise:

  Lise

  Persoonlijk begeleider , 25 jaar
  Eigenschappen van Lise:

  Mijn werk is nooit hetzelfde. Zo kan een bewoner het ene moment vrolijk zijn en het volgende boos. Ik ben persoonlijk begeleider in een woning van zes mensen tussen de 55 en 80 jaar. Ze hebben uiteenlopende fysieke of verstandelijke beperkingen.

  Als persoonlijk begeleider ben ik verantwoordelijk voor hun dagelijkse verzorging. Daarnaast doe ik ook bepaalde verpleegtechnische handelingen. Dat is niet altijd gebruikelijk in deze functie, maar omdat ik Verpleegkunde heb gestudeerd, doe ik dat er graag bij. Als het nodig is schakel ik andere disciplines in, zoals een psycholoog, gedragstherapeut of arts.

  Ik vind het belangrijk dat mijn cliënten niet alleen alle zorg krijgen die ze nodig hebben, maar ook een leuke tijd beleven. Het is belangrijk dat ze daarbij zoveel mogelijk eigen regie over hun leven behouden. Als dat niet lukt, ben ik er altijd om ze te ondersteunen. Dit is hun thuis en ik hoop dat ze dat ook zo ervaren.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy