Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Malu:

  Malu

  Maatschappelijk werker , 30 jaar
  Eigenschappen van Malu:

  Ik werk in de wijk en op een mbo-school. Soms vertelt een cliënt mij: “Je bent de eerste die echt naar me luistert”. Dan ben ik trots. Het geeft me een goed gevoel dat ik dit werk mag doen en iemand kan helpen. Het is belangrijk dat iedereen gehoord en gezien wordt.

  Op de mbo-school begeleid ik leerlingen die vastlopen. Samen onderzoeken we waarom iemand in de problemen is geraakt en wat er nodig is om alles weer op de rit te krijgen. Zo kan iemand psychische of financiële problemen hebben en daarvoor hulp nodig hebben. Ook hebben sommige leerlingen bepaalde vaardigheden nooit geleerd, waardoor ze vastlopen in het leven.

  Door dit werk leer je dat iedereen een mooie kant heeft. Soms worden mensen vermeden of als negatief gezien, maar als je echt naar ze luistert ontdek je zoveel meer. Ik vind het bijzonder naar hun verhaal te luisteren en in hun leven toegelaten te worden.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy