Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Manouk:

  Manouk

  Jeugdverpleegkundige/meewerkend , 27 jaar
  Eigenschappen van Manouk:

  Ik ben iemand die houdt van voor mensen zorgen en het leuk vindt om voor mensen klaar te staan. Ik heb daarom hbo verpleegkunde gedaan, maar ik ben niet iemand om in het ziekenhuis te werken. Ik vind het leuk om flexibeler te zijn en langer contact te kunnen hebben met ouders en kinderen.

  Op de opleiding is er weinig aandacht voor het werk op consultatiebureaus. Maar de moeder van een vriendin werkte als jeugdverpleegkundige en ik mocht een dag meelopen. Dat vond ik zo leuk, en het consultatiebureau blijkbaar ook, en toen wilden ze me graag hebben. Ik vind het leuk om ondersteuning te bieden aan ouders. Om te kijken wat zij nodig hebben. Je bent een soort maatje van hen. Als zij behoefte hebben aan een gesprek omdat een kind veel huilt, dan moet dat zijn waar het gesprek over gaat.

  Ik word gelukkig als ik een ouder kan ondersteunen en bekrachtigen in zijn of haar rol als ouder. Als we samen een plan kunnen maken om iets te verbeteren wat niet goed gaat, en na een tijdje blijkt dat dat werkt, dan word ik daar heel blij van.”

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy