Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Nettie:

  Nettie

  Wijkverpleegkundige & zorgregisseur , 45 jaar
  Eigenschappen van Nettie:

  Het leukste aan dit werk vind ik de afwisseling. Daarnaast kan ik echt wat toevoegen aan de kwaliteit van leven van mijn cliënten. Dit doe ik door de juiste ondersteuning te bieden. Soms is iemand gebaat bij specifieke gezondheidszorg. Een andere keer biedt een student die de boodschappen doet al uitkomst.

  Af en toe moet je creatief zijn om toch je doel te kunnen bereiken. Zo kwam een oudere man in ons zorgcentrum om te revalideren. Na drie maanden kon hij weer naar huis, maar zijn familie en vrouw durfden het niet aan. Dat vertrouwen is heel belangrijk, dus daarom heb ik met hem de avondvierdaagse gelopen.

  Vier avonden lang stond zijn vrouw langs de lijn om hem aan te moedigen. Een week later woonde hij weer thuis. Uiteindelijk hebben ze nog twee jaar lang samen kunnen wonen, totdat de dementie te ver gevorderd was. Later zei zijn vrouw tegen me: “Je hebt ons nog wel dat stukje gegeven, die extra periode dat we nog samen konden zijn”.

  Mensen denken al snel: “Het gaat niet meer”. Met vindingrijke oplossingen en de juiste ondersteuning kan juist wél veel. Op die manier kunnen mensen hun leven weer oppakken. Daar kan ik aan bijdragen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy