Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Amanda:

  Amanda

  Cardiovasculair laborant , 29 jaar
  Eigenschappen van Amanda:

  Ik kan blind op mijn collega’s vertrouwen. Samen met een andere cardio vasculair laborant en een arts staan we soms voor hete vuren. We behandelen mensen aan hun hart. Zo doen we bijvoorbeeld hartkatheterisaties, dotterbehandelingen en hartklepimplantaties. Ook ben ik bereikbaar voor spoedgevallen. Daarvan hebben we er zo’n 10 tot 20 per week, waarbij we geregeld moeten reanimeren.

  In mijn baan assisteer ik de dokter. Ik heb twee soorten werkzaamheden tijdens de behandeling; de ene keer ‘sta ik steriel’, zoals we dat noemen. Dat betekent dat je alle steriele materialen aan de arts geeft tijdens de ingreep als hij deze nodig heeft. De andere keer zorg ik voor de patiënt. Tegenwoordig behandelen we vaak met een dun draadje via de pols of de lies en dan blijft de patiënt vaak bij kennis. In dat geval stel ik iemand gerust of geef ik medicijnen als er bijvoorbeeld pijn op de borst is.

  Mijn werk is erg stressvol en zwaar. We staan de hele dag onder hoge druk en dragen daarbij ook een loodjas van vijf tot zes kilo. Toch zou ik niks anders willen; deze baan geeft heel veel voldoening. We kunnen echt levens redden. Als we bijvoorbeeld iemand reanimeren, geeft het me een enorme kick om ervoor te zorgen dat de patiënt weer buiten levensgevaar is en misschien wel een paar dagen later weer zelf het ziekenhuis uit kan lopen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy