Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Aniek:

  Aniek

  Verpleegkundige i.o. , 20 jaar
  Eigenschappen van Aniek:

  Later, na mijn opleiding, wil ik op de kinderafdeling van een ziekenhuis werken. Ik vind kinderen heel puur en het fijn dat je echt kunt proberen om ze beter te maken. Mijn droom staat in groot contrast met mijn huidige baan; het verzorgingshuis. Daar proberen we juist vooral om het lijden zoveel mogelijk te verzachten.

  Gezien mijn ambitie, had ik nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om met ouderen te werken. Toch zijn er best veel overeenkomsten. Net als kinderen, reageren ze heel eerlijk en kan ik echt wat voor ze betekenen. Ook zijn ze vaak heel dankbaar voor je hulp, zelfs in moeilijke periodes.

  Zo was er bijvoorbeeld een mevrouw die er heel slecht aan toe was. Als dat gebeurt, maken we alle tijd om iemand goed te begeleiden en het sterfbed zo comfortabel mogelijk te maken. Daarnaast proberen we ook de familie tot steun te zijn. De naasten van deze mevrouw hadden heel veel vragen, waarop ik probeerde zo goed mogelijk antwoord te geven. Na afloop waren ze daar erg dankbaar voor. Dat deed me bijna meer dan het overlijden van de zieke mevrouw.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy