Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Dennis:

  Dennis

  Verpleegkundige i.o. , 23 jaar
  Eigenschappen van Dennis:

  Laatst zag ik heel duidelijk hoeveel mijn werk betekent voor de cliënten waar ik voor zorg. Ik nam afscheid bij mijn vorige werkgever en sommige bewoners zeiden heel gemeend: ‘Ik ga je echt missen’. Eén vrouwtje begon zelfs te huilen en zei: ‘Wat moet ik nou zonder jou?’ Dat heeft wel indruk gemaakt. Het is mooi om te zien hoeveel je voor iemand kunt betekenen. Verpleegkundige zijn is mijn baan, maar voor mijn cliënten ben ik echt onderdeel van hun leven.

  Ik heb heel bewust voor de ouderenzorg gekozen. In tegenstelling tot het ziekenhuis, bouw je in hier een hechtere band met mensen op. Er zijn bewoners die ik al langer ken dan sommige vrienden.

  Als verpleegkundige, heb ik veel vrouwelijke collega’s. Zowel bewoners als collega’s vinden het heel fijn als mannen het team komen versterken. We hebben bijvoorbeeld een oudere vrouw die alleen met een speciale lift kan staan of zitten. Ze vindt het fijn om door een man geholpen te worden, dat geeft haar een veiliger gevoel. Het is misschien wat cliché, maar waar.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy