Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Jolanda:

  Jolanda

  Coördinator aangepast sporten , 52 jaar
  Eigenschappen van Jolanda:

  Als je een fysieke of verstandelijke beperking hebt, is het niet altijd vanzelfsprekend dat je volwaardig mee kunt doen in de maatschappij. Sporten bijvoorbeeld, kan lastig zijn met een beperking: niet alle reguliere verenigingen zijn er op ingericht.

  Voor mensen met een beperking is dat jammer. Sporten doet namelijk wat met je: door te sporten zit je beter in je vel. Als je sport, voel je je gezonder en mentaal fitter. En daardoor heb je uiteindelijk minder zorg nodig.

  Als Coördinator aangepast sporten heb ik een makelaarsfunctie. Ik breng vraag en aanbod omtrent aangepast sporten bij elkaar. Ik benader sportverenigingen en overleg welke aanpassingen bij hen mogelijk zijn, en ik koppel hen aan mensen die willen sporten, maar door hun beperking niet aan het reguliere sportaanbod kunnen meedoen.

  Sport vind ik een prachtig bindmiddel in een samenleving. Daar vind ik hockeyclub Almere en hun LG-hockeyers een mooi voorbeeld van. Het LG-team was bij de afgelopen sportverkiezingen genomineerd voor de titel Sportploeg van het jaar. Tijdens de uitreiking zaten alle spelers van Heren 1 en Dames 1 op de tribune om het team toe te juichen. Hoe mooi is het als je, ondanks je handicap, wel een volwaardig onderdeel bent van een sportvereniging?

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy