Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Jolien:

  Jolien

  Jeugdzorgwerker
  Eigenschappen van Jolien:

  Als jeugdzorgwerker moet je stevig in je schoenen staan. Het gebeurt bijvoorbeeld wel eens dat een gesprek totaal niet volgens verwachting verloopt. De spanning, adrenaline en sensatie die dat met zich meebrengt vind ik zelf heel leuk. Daardoor is mijn baan nooit saai.

  Ik vind het heel belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving opgroeien en zich kunnen ontwikkelen. Hopelijk kan ik door middel van mijn baan bijdragen aan hun toekomst. Het liefst begeleid ik basisschoolleerlingen. Mijn werkgever weet dat en zet mij daarom ook vaak op deze casussen.

  Ik heb de opleiding pedagogiek gevolgd en ben afgestudeerd in de richting Jeugdzorgwerker. Na mijn studie wilde ik heel graag met gezinnen werken die onder verplicht toezicht staan. Ik dacht dat ik eerst heel veel ervaring voor zo’n functie zou moeten opdoen, maar dat bleek erg mee te vallen. Mijn werkgever bood me een traineeship aan van drie maanden; een gouden kans. Op die manier ben ik heel snel in mijn huidige baan gerold. Gelukkig maar, want ik wilde dit werk heel graag doen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy