Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Josje:

  Josje

  Verzorgende IG , 48 jaar
  Eigenschappen van Josje:

  Jonge mensen met dementie; die bestaan ook. Ik werk als verzorgende op een woongroep met acht cliënten waarvan de jongste 50 is. Sommigen hadden al heel lang klachten, bij anderen gaat hun ziekte wat sneller.

  Ik begeleid ze met de dagelijkse verzorging zoals opstaan, douchen, aankleden en eten. In principe doen mijn cliënten alles zelf, want ze zijn nog vitaal. Pas als het ze echt niet lukt, help ik mee.

  De cliënten wonen hier omdat het thuis niet meer ging. Desondanks zijn de partner en kinderen vaak nog nauw betrokken bij hun situatie. Als verzorgende praat ik daarom veel met familie. Dat is ook handig, want op die manier kan ik mijn zorgplannen beter afstemmen op de vroegere thuissituatie.

  Dit werk is ontzettend dankbaar. Ik kan ervoor zorgen dat mensen een fijne dag hebben. De ene keer lukt dat door middel van een goed gesprek, de andere keer doen we een leuk uitstapje. Daarnaast is humor heel belangrijk. Het maakt dingen luchtiger en daardoor dragelijk.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy