Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Joyce:

  Joyce

  Wijkcoach , 28 jaar
  Eigenschappen van Joyce:

  Als wijkcoach werk ik in een ontmoetingscentrum, waar mensen met allerlei vragen terecht kunnen: “Kan ik een cursus volgen?”, “Ik heb hulp nodig na een scheiding”. Maar ook: “Ik wil een basketbalveldje in mijn buurt, hoe kan ik dat voor elkaar krijgen?”. Omdat ik alle organisaties en initiatieven in de buurt ken, en ik ook goede contacten heb met de gemeente, kan ik de juiste mensen aan elkaar koppelen.

  Al vanaf jongs af aan vond ik het leuk vrijwilligerswerk bij een sportvereniging te doen, en ik heb vroeger ook vaak vakantieweken voor jongeren georganiseerd. Ik vond het heerlijk om dingen te organiseren, op te zetten, en met mensen samen te werken. Als wijkcoach doe je eigenlijk niet anders.

  Zo heb ik in het ontmoetingscentrum een spreekuur georganiseerd voor mensen die computervragen hebben. Elke week zijn er een paar ICT leerlingen van een VMBO-school uit de buurt die hier, vooral ouderen, leren omgaan met Ipads, laptops, smartphones. Voor de jongeren is dit een perfecte stage, en voor de ouderen is er veel sfeer en gezelligheid - en ondertussen leren ze ook nog eens hoe ze moeten skypen met hun nichtje in Australië.

  Het leuke is dat je met zulke initiatieven allerlei verschillende doelgroepen elkaar kunt laten ontmoeten. Een buurthuis heeft meestal een beetje een suf, stoffig imago. Maar wij hebben een superleuk ingericht café, gratis wifi, en, heel belangrijk, lekkere koffie. Het is gewoon echt leuk om hier te zijn.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy