Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Margriet:

  Margriet

  Gedragswetenschapper , 32 jaar
  Eigenschappen van Margriet:

  De kinderen met wie ik werk geven mij veel inspiratie. Ik ben als GZ psycholoog hoofdbehandelaar op een poli waar kinderen en jongeren komen voor psychologisch onderzoek en behandeling. De kinderen met wie ik werk zijn heel puur en primair, zonder poespas, dat is heel ontwapenend. Onlangs kwam ik een meisje tegen die ik vroeger in behandeling heb gehad. Een meisje dat al van jongs af aan veel heeft meegemaakt. Inmiddels is ze 21 en heeft ze een kind van 2. Ze vertelde me dat ze haar kind de liefdevolle en warme jeugd wil geven die ze zelf niet heeft gehad, en dat ze besefte dat ze daarvoor eerst aan zichzelf moest werken. Daarom is ze in intensieve traumabehandeling gegaan. Ik ben zo onder de indruk van haar strijd voor haar eigen geluk en dat van haar kind. Ze doet het toch maar - op eigen kracht, zonder netwerk. En dan vind ik het fijn dat ik haar tenminste hiermee kan helpen. Zo kan ik toch iets positiefs toevoegen aan haar leven.

  “Alle kinderen zijn gelijk, maar niet iedereen krijgt in het leven dezelfde kansen. Toch maak ik veel kinderen mee die, ondanks de ellende, zoveel drive hebben om er toch wat van te maken. Dan ben ik alleen maar blij dat ik daar iets aan mag bijdragen.”

  Ik werk inmiddels 10 jaar in de zorg. Hiervoor was ik groepsbegeleider in de gesloten jeugdzorg, daarna heb ik een tijdje als gedragswetenschapper gewerkt en toen heb ik de opleiding voor psycholoog gedaan. Mijn werk als psycholoog is buitengewoon boeiend, afwisselend en nooit saai. Ik kom bij de meest bijzondere gezinnen thuis. Doordat je in dit werk zoveel intense dingen meemaakt, heb je je collega’s hard nodig om mee te reflecteren en te praten. We zijn immers ons eigen instrument. Daarom is de onderlinge verbondenheid heel sterk. Dat maakt dit werk ook heel mooi.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy