Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Sigrid:

  Sigrid

  Verpleegkundige i.o. , 27 jaar
  Eigenschappen van Sigrid:

  Ik ben bijna klaar met mijn HBO opleiding Verpleegkunde. Nu heb ik al een andere HBO-opleiding achter de rug: Sport, Gezondheid & Management, maar ik ontdekte al snel dat ik iets anders wilde. De combinatie van mensenwerk en gezondheid sprak me aan, dus toen de vacature voor leerling verpleegkundige voorbij kwam, heb ik mijn kans gegrepen. Nu werk ik 20 uur in de wijkverpleging en ga ik een dag in de week naar school. In het begin had ik natuurlijk geen ervaring, dus ben ik begonnen als Helpende en ben geleidelijk opgeklommen. Nu ben ik bijna klaar met mijn opleiding en doe ik al veel taken zelfstandig.

  Het werk als wijkverpleegkundige is heel uitdagend en afwisselend. Af en toe heb je wat kantoorwerk, maar dat is maar een klein deel. Ik ben vooral onderweg, bij de mensen thuis, die ik op allerlei manieren kan helpen. Ik hoop dat ik hun leven, ondanks hun aandoening, zo comfortabel mogelijk kan maken. Bij de ene persoon kan dat het aantrekken van steunkousen zijn, bij de andere persoon controleer en geef ik de medicijnen. Van de week werd ik op vrijdagavond om 23.00 uur gebeld door een cliënt, een oudere mevrouw, bij wie de katheter eruit was gegaan. Ik ben er even naar toe gegaan en heb het katheter geplaatst. Het was voor mij maar iets kleins en ook zo gebeurd, maar voor haar was het zo’n geruststelling - zo vlak voor het weekend. Dan blijf ik nog even met haar kletsen, zodat ze weer helemaal op haar gemak is.

  Als wijkverpleegkundige ben je in eerste instantie een vreemde, maar door voor ze te zorgen raak je wel betrokken bij de levens van je cliënten en hun naasten. Je bouwt een band op. Dat maakt dit werk heel bijzonder.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy