Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Tom:

  Tom

  Beveiliger , 39 jaar
  Eigenschappen van Tom:

  Ik was beroepsmilitair en werk nu in de beveiliging bij een GGZ-instelling. Binnenkort begin ik aan de opleiding Maatschappelijke Zorg. Ik heb nooit gedacht dat ik ooit in de zorg zou terecht komen. Maar toen ik twee jaar geleden als beveiliger hier kwam werken, was ik al snel getriggerd. De geestelijke gezondheidszorg is ontzettend interessant. Langzaam maar zeker besefte ik: hier wil ik wat mee. Dus ik besloot mijn baan op te zeggen. De directeur van deze instelling kwam toen naar me toe met de vraag: “Kunnen we niet iets voor jou betekenen?” Hij stelde een leer-werktraject voor. Fantastisch. Ik hoop binnenkort te kunnen beginnen met de opleiding Maatschappelijke Zorg.

  “Ik was beroepsmilitair en werk nu in de beveiliging bij een GGZ-instelling. Binnenkort begin ik aan de opleiding Maatschappelijke Zorg.”

  Mijn uiteindelijke doel is om verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg te worden. De psychiatrie en het werken met mensen: die twee dingen trekken mij enorm. Mensen zijn eigenlijk een puzzel. Om de beste aanpak voor een situatie te vinden, moet je schakelen en jezelf heruitvinden. Soms een stapje terug, naar voren, naar achteren. Je kunt niet altijd op dezelfde manier handelen. Ik wil daar meer van weten, over gesprekstechnieken, hoe je iemand het beste kunt benaderen. De drang om te leren heb ik lang niet meer gehad. Ik ben nu 39 en echt klaar om de volgende stap te zetten.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy